Pop up menu #6⎜30 let svobody⎜Uprgade retro
K 30. letému výročí sametové revoluce jsme 16. 11. 2019 přichystali další pop up v restauraci Tusculum. Podávali se typická česká jídla a nápoje té doby, ale v upgradovaných verzích. Dress code a hudební kulisa byla ve stylu 80. let. Svou kreativitou přispěli Pavel Provázek, Magda Nováková, Kamil Krauze a Milan Osten. Dále děkujeme Denise Beránkové, Janu Mullerovi, Karlovi Egyházimu, Adamovi Provázkovi a Lence Provázkové z týmu v Tusculu.
- Zelená: Sorbet
- Šunková rolka: Pražská šunka, tvaroh, křen, špenát, kouř z švestkového dřeva
- Limo: Malinovka s květy
- Rybí salát: Slaneček, jablka, chipsy z lososa a lněného semínka, pletýnka
- Vitacit: Soda, pomeranč, suchý led
- Smažák: Raclette, brambory s odpalovaným těstem, sýrová pěna, chipsy z parmezánu, kapary
- Vepřo.knedlo-zelo: Vepřový bůček, šalotkové zelí, redukce z bílého zelí, škvarky
- Pivo Karel
- Svíčková: Telecí svíčková, hovězí loupaná plec, sponge, zeleninové pyré, svíčková pěna, divoké brusinky, citrónové pyré
- Rum s kofolou: Zauzený bílý rum, yogi, med, citron
- Švestkové knedlíky: Tvarohové knedlíčky, povidlová omáčka, makový crumble, maková pusinka, gel z arónie
- Víděň
- Větrník
Pop up menu #5 | 100 let republiky v Tusculu
U příležitosti 100 let vzniku Československé republiky jsme zvolili koncept další degustační večeře z jídel 1. republiky. V dobovém rytmu Swingu, Jazzu či Boogie Woogie zněla hudební kulisa v podání Simony Tomisc. Ve stylu 30. let byla oblečena obsluha i většina hostů. Pop up menu #5 proběhlo 2. 11. 2018 karlovarské restauraci Tusculum. Menu připravil šéfkuchař Pavel Provázek se svým týmem restaurace.
Za fotky jídel děkujeme Tomáši Slachovi.
Recept 1. chodu v magazínu Marianne.
Pop up menu #4 | Husovka
Svatba Lenky a Pavla byla jasná volba pro další pop up v Karlových Varech. Svatební raut a party proběhli v divadelním klubu Husovka. Obřad pak v nedalekém parku u lesa. O kulturní program se postarali soulová zpěvačka Simona Tomisc, doom folkový kytarista Jan Psohlavec a DJ Silent Cut. Dále náš dík patří Lucii Domesové (obřad), Lucii Šambergerové a Šárce Žiškové (koordinátorky), Václavovi Balharovi (kuchyň), Zdeňce Hlaváčové a Mariji Nagornyak (cukrárna), Evě Brabcové (bar), Adéle Kreisingerové a Jiřímu Syrvatkovi (fotografie), Daniele Malenové a Honzovi Psohlavci (svědci) no a přirozeně Lence a Pavlovi asi za všechno.
Pop up menu #3 | Jesínky
Menu připravené na ohni v Jesínkách šéfkuchařem Pavlem Provázkem