Pop up menu #5 | 100 let republiky v Tusculu

Pop up menu #5 | 100 let republiky v Tusculu

U příležitosti 100 let vzniku Československé republiky jsme zvolili koncept další degustační večeře z jídel 1. republiky. V dobovém rytmu Swingu, Jazzu či Boogie Woogie zněla hudební kulisa v podání Simony Tomisc. Ve stylu 30. let byla oblečena obsluha i většina hostů. Pop up menu #5 proběhlo 2. 11. 2018 karlovarské restauraci Tusculum. Menu připravil šéfkuchař Pavel Provázek se svým týmem restaurace.

Za fotky jídel děkujeme Tomáši Slachovi.

Recept 1. chodu v magazínu Marianne.

Pop up menu #4 | Husovka

Pop up menu #4 | Husovka

Svatba Lenky a Pavla byla jasná volba pro další pop up v Karlových Varech. Svatební raut a party proběhli v divadelním klubu Husovka. Obřad pak v nedalekém parku u lesa. O kulturní program se postarali soulová zpěvačka Simona Tomisc, doom folkový kytarista Jan Psohlavec a DJ Silent Cut. Dále náš dík patří Lucii Domesové (obřad), Lucii Šambergerové a Šárce Žiškové (koordinátorky), Václavovi Balharovi (kuchyň), Zdeňce Hlaváčové a Mariji Nagornyak (cukrárna), Evě Brabcové (bar), Adéle Kreisingerové a Jiřímu Syrvatkovi (fotografie), Daniele Malenové a Honzovi Psohlavci (svědci) no a přirozeně Lence a Pavlovi asi za všechno.

Pop up menu #2 | Hrad Loket

Pop up menu #2 | Hrad Loket

Koncept druhé akce Pop up menu byla středověká hostina na hradě v Lokti. Pokrmy podobné těm co se jedly za doby Karla IV, připravili šéfkuchaři Pavel Provázek (Tusculum Restaurant), Magda Betlachová (Bistro Pelant), Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza) a Rudolf Špaček (Hotel Salvator). Velké díky patří též konferenciérce a zpěvačce Simoně Tomisc, kytaristovi Janu Psohlavcovi, ohnivému divadlu Ignis a dalším co se na díle podíleli. Fotila Karolína Svobodová a upravil je Tomáš Slach.

Pop-up menu #1 | Tusculum

Pop-up menu #1 | Tusculum

Karlovarští šéfkuchaři Pavel Provázek (Restaurant Tusculum),
Lukáš Paluska (Carlsbad Plaza),
Rudolf Špaček (Hotel Salvator) a
Magda Betlachová (Bistro Pelant),připravili
zážitkové menu s 10 chody, vinným párováním a hudební selekcí
Špagyho a Silent Cuta. Do posledního místa vyprodaná akce
Pop-up menu #1 dopadla skvěle, skončila aplausem hostů.
Děkujeme za fotografie Tomáši Slachovi a Českému rozhlasu Plzeň
za připravovanou reportáž z povedeného večera v
karlovarské restauraci Tusculum.