Pop up menu #6⎜30 let svobody⎜Uprgade retro

Pop up menu #6⎜30 let svobody⎜Uprgade retro

K 30. letému výročí sametové revoluce jsme 16. 11. 2019 přichystali další pop up v restauraci Tusculum. Podávali se typická česká jídla a nápoje té doby, ale v upgradovaných verzích. Dress code a hudební kulisa byla ve stylu 80. let. Svou kreativitou přispěli Pavel Provázek, Magda Nováková, Kamil Krauze a Milan Osten. Dále děkujeme Denise Beránkové, Janu Mullerovi, Karlovi Egyházimu, Adamovi Provázkovi a Lence Provázkové z týmu v Tusculu.

  1. Zelená: Sorbet
  2. Šunková rolka: Pražská šunka, tvaroh, křen,  špenát, kouř z švestkového dřeva
  3. Limo: Malinovka s květy
  4. Rybí salát: Slaneček, jablka, chipsy z lososa a lněného semínka, pletýnka
  5. Vitacit: Soda, pomeranč, suchý led
  6. Smažák: Raclette, brambory s odpalovaným těstem, sýrová pěna, chipsy z parmezánu, kapary
  7. Vepřo.knedlo-zelo: Vepřový bůček, šalotkové zelí, redukce z bílého zelí, škvarky
  8. Pivo Karel
  9. Svíčková: Telecí svíčková, hovězí loupaná plec, sponge, zeleninové pyré, svíčková pěna, divoké brusinky, citrónové pyré
  10. Rum s kofolou: Zauzený bílý rum, yogi, med, citron
  11. Švestkové knedlíky: Tvarohové knedlíčky, povidlová omáčka, makový crumble, maková pusinka, gel z arónie
  12. Víděň
  13. Větrník
Pop up menu #5 | 100 let republiky v Tusculu

Pop up menu #5 | 100 let republiky v Tusculu

U příležitosti 100 let vzniku Československé republiky jsme zvolili koncept další degustační večeře z jídel 1. republiky. V dobovém rytmu Swingu, Jazzu či Boogie Woogie zněla hudební kulisa v podání Simony Tomisc. Ve stylu 30. let byla oblečena obsluha i většina hostů. Pop up menu #5 proběhlo 2. 11. 2018 karlovarské restauraci Tusculum. Menu připravil šéfkuchař Pavel Provázek se svým týmem restaurace.

Za fotky jídel děkujeme Tomáši Slachovi.

Recept 1. chodu v magazínu Marianne.